Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Gran Turismo

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2023Kesto: 134 minuuttia
Julkaisija: SF StudiosKuva:
1080p 1.90
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018028005

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (SF Studios) ellei toisin mainita.

Elokuva

To­si­ta­ri­naan poh­jaa­va ker­to­mus brit­ti­po­jas­ta, jo­ka hyppää to­del­li­sen ral­liau­ton rat­tiin pelkän si­mu­laat­to­ri­ko­ke­muk­sen poh­jal­ta.

To­si­ta­ri­naan poh­jaa­va ker­to­mus brit­ti­po­jas­ta, jo­ka hyppää to­del­li­sen ral­liau­ton rat­tiin pelkän si­mu­laat­to­ri­ko­ke­muk­sen poh­jal­ta. Pleik­ka­ris­ta for­mu­loi­hin ja Le Man­sin ympä­ria­joon kul­ke­va tai­val avau­tuu tässä suu­rin va­pauk­sin, mut­ta vä­hin vat­sanväännöin.
Ta­ri­na kals­kah­taa sikä­li pos­ket­to­mal­ta, että sil­le nau­res­ke­li­si jos ei tietäi­si kai­ken ole­van ank­ku­roi­tu ta­rua ih­meel­li­sempään to­sielämään. Va­pauk­sia on il­mei­ses­ti otet­tu, mut­ta rea­lis­ti­nen ja suu­rie­lei­nen ku­vaus luo sikä­li imevän läsnäo­lon tun­nun, että ko­ko­nai­suu­des­ta on vai­kea ol­la pitämättä. Näyt­te­lijä­suo­ri­tuk­set toi­mi­vat ne­kin asial­li­sen funk­tio­naa­li­ses­ti, eikä se­pi­te käy san­kak­si kuin väläh­dyk­sittäin. Tällöin­kin vaih­det­ta vaih­de­taan vauh­dikk­kaas­ti ja pa­la­taan ve­tou­ral­le.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu eng­lan­ti­lai­sen Jann Mar­den­bo­rough'n (syn­ty­nyt 1991) ta­ri­naan.

Kuva

Upea kuva on samettisen terävä ja vakaa kaikissa käänteissään siinä määrin, että kuskit eivät ole ainoita joilla on ollut jäävettä suonissaan. Väritoisto on luonteva ja kuva hypertodellisesti mukana rallin käönteissä. Kokonaisuus voisi näyttää videopeliltä, mutta jos se siltä välillä voisi vaikuttaakin on vaikuelma hulppea.

Ääni

Skarppi ääniraita paina testosteronia typpioksiduulin kera elävänä sekoituksena huoneen kaikkiin nurkkiin. Radat kieppuvat, autot pomppivat ja kaikki kuulostaa koukuttavan rämäpäiseltä.

Ekstrat

Ekstroissa poistettuja kohtauksia (9 min.) ja koosteet todellisesta Jann Mardenboroughista (6 min.), kuvaustyylistä (5 min.), stunteista (6 min.), autoista (5 min.) ja sekalaisista mietteistä (9 min.). (IJ)
05/12/2023

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy