Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Marlowe

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2022Kesto: 109 minuuttia
Julkaisija: SF StudiosKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018027787

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (SF Studios) ellei toisin mainita.

Elokuva

Te­le­vi­sionäy­telmän lail­la avau­tu­va rau­hal­li­nen mys­tee­ri yk­si­tyi­set­sivästä, jo­ka 1930-­lu­vun Los An­ge­le­sis­sa yrittää löytää pe­rijättä­ren ka­don­neen poi­kaystävän.

Te­le­vi­sionäy­telmän lail­la avau­tu­va rau­hal­li­nen mys­tee­ri yk­si­tyi­set­sivästä, jo­ka 1930-lu­vun Los An­ge­le­sis­sa yrittää löytää pe­rijättä­ren ka­don­neen poi­kaystävän. Pääo­san Phi­lip Mar­lowe (Liam Nee­son) on kors­to mie­hek­si, mut­ta kyl­lin si­vis­ty­nyt is­tuak­seen seu­ra­pii­rien ku­vioi­hin ai­na­kin tun­kei­li­jan roo­lis­sa. Sa­man­lai­sel­ta tun­kei­li­jal­ta vai­kut­taa myös ko­ko elo­ku­va, jo­ka yrittää näyttää gen­rensä edus­ta­jal­ta, mut­ta huk­kuu unoh­det­ta­vak­si oven­kol­kut­te­li­jak­si. Tar­kas­ti vuol­lus­ta jännä­ristä ha­luai­si pitää enemmän kuin siitä lo­pul­ta voi.
Vih­je ker­ral­laan tar­joil­laan kuin oi­keus­sa­lid­raa­maa ta­pail­len eikä yh­delläkään to­dis­ta­jal­la tun­nu ole­van muu­ta funk­tio­ta kuin omien vuo­ro­sa­no­jen­sa tar­joi­lu. Dia­lo­gi sol­juu klii­ni­sen vuo­laas­ti ja pa­pe­ril­le al­kaa syn­tyä pis­te­mat­rii­sin­kal­tai­nen vyyh­ti, jo­ka ehkä osoit­taa ta­pah­tu­mien to­del­li­sen lai­dan. Ko­ko­nai­suus on kui­ten­kin aut­ta­mat­to­man vai­val­loi­ses­ti ete­nevä dek­ka­ri, jo­ka on pin­nal­taan upea mut­ta sie­lul­taan ja ulo­san­nil­taan köm­pelö. Pysäy­tys­ku­vien ta­sol­la tämä voi­si ihas­tut­taa, mut­ta lii­ke on tu­kah­du­te­tun töksäh­te­levää — mistä mal­lie­si­merk­ki on kes­kus­te­lu­koh­taus he­vo­sen selästä. Elo­ku­va ei hen­gitä.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu John Ban­vil­len no­vel­liin "T­he Black-Eyed Blon­de" (2014).

Kuva

Videomaisen komea kuva lavastaa miljöönsä viitseliäästi, kuin elämäntyöprojekti tekijöidensä uran ehtoopuolella. Jälki on samettisen periodipatinoitua ja puhtaan vintage-puunattua, mutta samalla harmillisen elotonta.

Ääni

Geriatrisen seesteinen ääniraita suhtautuu vauhtiin ja jännitykseen kovin viitteellisesti. Dialogi soljuu sinällään napakasti, mutta vailla pienintäkään kiireen tuntua ja kuin näytelmälavalle sovitettuna.

Ekstrat

Ekstraton. (IJ)
08/09/2023

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy