Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Star Wars VI - Jedin paluu

Star Wars VI: Return of the Jedi 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1983Kesto: 120 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.38
Ääniraita: Dolby Digital 5.1EX
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 91178  

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Y­leensä kaik­kein pie­nim­pien kat­so­jien suo­sios­sa.

Y­leensä kaik­kein pie­nim­pien kat­so­jien suo­sios­sa. Vauh­dik­kain osa, mut­ta myös pörröi­set ewok-hah­mot viehättävät.
Geor­ge Lu­cas näyttää ka­li­for­nia­lai­set juu­ren­sa si­joit­ta­mal­la kii­tu­ri­koh­tauk­sen re­dwood-metsään. Lop­pu­rat­kai­su tuo jä­ri­syttävän vas­ta­pai­non muu­ten ke­peäl­le, Alex Ray­mon­din Flash Gor­do­nia muis­tut­ta­val­le me­nol­le.
Yllättävä yhtäläi­syys täh­tihä­vittäjän sisään tun­keu­tu­van ava­ruu­sa­luk­sen ja WTC-ter­ro­ri-is­kun vä­lillä pa­nee myös hauk­ko­maan hen­keään. Kat­soi­ko Osa­ma Bin La­den pik­ku­poi­ka­na Täh­tien so­taa, jo­ka oli kai­ken lisäk­si Rea­ga­nin ai­kaan USAF:n vi­ral­li­nen ter­mi? Elämä on ava­ruus­ta­ru­ja ih­meel­li­sempää.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas kuva ja ääniraita. Ekstroissa Lucasin ja kumppaneiden kommenttiraita. Parhaita paloja: Darth Vaderin raskaat askeleet tehtiin Golden Gaten alapuolisissa tunneleissa; Pat Welsh -niminen nainen, joka lainasi ääntään naamioidulle Leialle, oli myös E.T.:n äänenä; Lucas katuu, että antoi Boba Fetin kuolla niin banaalisti; Fisher vaati saada kuristaa Jabban; Lucas ei arvosta Orlak-taistelua; vanhassa käsikirjoituksessa Jodan kuolema oli kirjoitettu Obi-Wanille; kalmykilainen yli 70-vuotias mummo antoi votkapalkalla äänimateriaalin ewokeja varten; Lucasin mukaan "by the way, you're my sister" oli kohtaus, jota kukaan ei haluaisi kirjoittaa; lopputaistossa käytettiin kenialaista murretta, onneksi kunnon dialogina, sillä kohtaus kohahdutti Keniassa; Lucas arvioi, että kuuden elokuvan sarja oli kuitenkin Lukea enemmän Darth Vaderin tarina. DVD-ROM -osio ja THX-testi. Osa Star Wars Trilogy -kokoelmaa. (PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy