Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Free Guy

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2021Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 8717418599003

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Elokuva

Hil­peä elo­ku­va te­koä­ly­poh­jai­sen pe­lin taus­ta­hah­mos­ta, jo­ka ajau­tuu ot­ta­maan maail­mas­saan isom­paa roo­lia.

Hil­peä elo­ku­va te­koä­ly­poh­jai­sen pe­lin taus­ta­hah­mos­ta (Ryan Rey­nolds), jo­ka ajau­tuu ot­ta­maan maail­mas­saan isom­paa roo­lia. Tämä on kuin Le­go-e­lo­ku­van ai­kui­sem­pi ver­sio, jo­ka ot­taa vauh­tia Wes­tworl­dis­ta, mut­ta pää­tyy kui­ten­kin ihan omak­si seik­kai­luk­seen.
Po­pit­ta­van ener­gi­nen ta­paus ete­nee mo­men­til­la eikä an­na minkään­lais­ten su­van­to­jen hai­ta­ta me­noa. Sil­ti kai­ken leuan­hei­ton lo­mas­sa ta­ri­na sisältää asial­li­sen pä­teväs­ti ek­sis­ten­tia­lis­ti­sem­mil­le lin­joil­le heittäy­ty­viä juon­tei­ta, joi­ta ei tar­vit­se pysäh­tyä poh­ti­maan, mut­ta jois­sa voi kui­ten­kin nähdä uu­sia aja­tuk­sia. No­peus, jol­la pa­ko­pe­listä pää­dytään maail­man­lo­pun ral­liin on se­kin jo­ta­kin mitä elo­ku­vis­sa on har­voin näh­ty, le­go-e­lo­ku­vaa lu­kuun ot­ta­mat­ta.
Ryan Rey­nolds te­kee ta­kuu­var­maa jäl­keä si­ni­pai­tai­se­na sta­tis­ti­na, jon­ka rah­keet riittävät enempään kun bu­gi an­taa sii­hen so­pi­van te­ko­syyn. Po­tin räjäyttää aiem­min mm. Adolf Hit­le­ria ir­vai­lus­sa Jo­jo Rab­bit näy­tel­lyt Tai­ka Wai­ti­ti, jon­ka pe­li­po­mos­sa on ri­paus kaik­kea mah­dol­lis­ta ja ai­mo tu­jaus pääl­leen pu­don­nei­suut­ta.

Kuva

Upea kuva on terävä, dynaaminen ja räjähtävän värikylläinen. Kuvattuja osioita ja tietokoneella ehostettuja osioita hyödyntävä anti on mielikuvituksekasta, pelimäisen kyltymätöntä ja silti vailla tavanomaista ähkyä tai fokuksen puutetta.

Ääni

Ääniraita pitää dialogin skarpin läsnäolevana ja kaiken muun napakkana sirkuksena räjähdyksineen, pirstoutuvine laseineen ja teemamusiikkeineen. Kokonaisuus on tasapainoisen fantastinen spektaakkeli, joka toimi hyvin myös tilassa.

Ekstrat

Ekstroissa poistettuja kohtauksia (6 min.), mokia (5 min.), kolme traileria ja neljä koostetta (yht. 47 min.). Ekstrojen parhaimmistoa edustavat lyhyet koosteet Taika Waititin improvisaatiotaidoista (9 min.) ja lopun rantataistelun synnystä (16 min.). (IJ)
17/12/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy