Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

9

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2009Kesto: 80 minuuttia
Julkaisija: SandrewKuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 218020EAN: 6438137058320

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sandrew) ellei toisin mainita.

Elokuva

Oh­jaa­ja Sha­ne Ac­ker te­ki oma­peräi­sen ly­hy­ta­ni­maa­tion, jo­ka ai­koi­naan pää­tyi perä­ti Os­car-eh­dok­kaak­si.

Oh­jaa­ja Sha­ne Ac­ker te­ki oma­peräi­sen ly­hy­ta­ni­maa­tion, jo­ka ai­koi­naan pää­tyi perä­ti Os­car-eh­dok­kaak­si. Sa­ma il­mai­su le­vi­tet­tiin ison tuo­tan­non ko­koil­lan seik­kai­luk­si tuot­ta­ji­naan Tim Bur­ton ja Ti­mus Bek­man­be­tov.
9 ker­too maail­man­lo­pun jäl­kei­sestä maail­mas­ta, jo­ta ko­neet hal­lit­se­vat. Ih­mi­nen on kui­ten­kin sit­keä otus, sillä jos­sain muo­dos­sa in­hi­mil­li­nen elämä jat­kuu. On omi­tui­sen pik­kuväen vuo­ro.
Ar­vos­te­lu­me­nes­tys nos­taa odo­tuk­sia. 9 on tämän ta­kia hie­noi­nen pet­ty­mys. Ani­maa­tioil­mai­su on ai­ka oma­peräistä, mut­ta muu­ten yh­tymä­koh­dat ja vai­kut­teet tun­tu­vat tur­han il­mei­siltä. Toy Sto­ry, Ter­mi­na­tor, Täh­tien so­ta ja Sor­mus­ten her­ra, jo­pa Wal­la­ce & Gro­mit, käyvät tur­han usein mie­lessä.
Sähäkkää toi­min­taa riittää lii­kaa. Fi­lo­so­fi­nen as­pek­ti ja su­van­to­vai­heet oli­si­vat ol­leet tar­peen. Se on kui­ten­kin hie­noa, et­tei ”­pe­don tap­po” ole tässä myy­tissä mikään lo­pul­li­nen tai toi­vot­ta­va rat­kai­su.

Kuva, ääni & ekstrat

Referenssitasaon kuvaa ja ääntä. Mitään lisäämättä ja poistamatta, tämä on tarpeeksi sanottu. Ekstroissa kommenttiraita, 7 min. poistettuja kohtauksia, 34 min. dokumentit ja alkuperäinen 11 min. lyhytanimaatio kommentein. (PS)
09/02/2010

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy