Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Shrek - 3D

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2001Kesto: 90 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MVC 3D 1.78*
Ääniraita: Dolby TrueHD7.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 102948EAN: 7332505003402

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Mai­neen­sa ve­roi­nen ko­ko­per­heen sa­tue­lo­ku­va vih­reästä jäs­tistä, tämän pu­hu­vas­ta aa­si­pa­ris­ta ja vai­he­rik­kaas­ta prin­ses­san pe­las­tus­reis­sus­ta.

Mai­neen­sa ve­roi­nen ko­ko­per­heen sa­tue­lo­ku­va vih­reästä jäs­tistä (Mi­ke Myers/­Sa­mu­li Edel­mann), tämän pu­hu­vas­ta aa­si­pa­ris­ta ja vai­he­rik­kaas­ta prin­ses­san pe­las­tus­reis­sus­ta. Näkö­kul­ma klas­si­seen ta­ri­naan on hämmäs­tyttävän tuo­re ja tun­nel­ma par­hai­den Dis­ney-a­ni­maa­tioi­den ta­soa. Ku­ten Loi­ri ai­koi­naan lam­pun­hen­gen roo­lis­sa on Edel­mann täy­del­li­nen täy­so­su­ma — mel­keinpä pe­rus­suo­ma­lai­sen — jääräpään roo­liin.

Kuva

Aiemmasta 2D-versiosta rakennettu 3D-tilakuva näyttää oikein hyvältä ollen ehkä hillitty muttei mitenkään valju. Värikylläinen ja tekstuureiltaan rikas kuva toimii jäsentyneesti myös syvyyssuunnassa, eivätkä elokuvan 2D-juuret juurikaan näy kuin muutaman otoksen taustan litteytenä. Pääosin tilakuva on luontevan jäsentynyt, syvyysvaikutelmaltaan jatkuva ja hahmot tuntuvat täyttävän tilansa luonnollisesti. Syvyysefektillä ei ole kikkailtu, mutta vaikutelma on alati läsnä ja kaikinpuolin luonteva. Vauhdikkainta tilakuvaa edustaa tällä kertaa kohtaus, jossa kolmikko säntäilee pakoon lohikäärmettä ympäri linnan raunioita. Aitoa 3D:tä edustava neljäs Shrek vetää kaikilta osin pidemmän korren, mutta hyvin tämäkin seikkailu avautuu tilaan.

Ääni

Aiempaa suuremmalla bittivirralla esitetty ääniraita on vivahteikas, musikaalisesti kaunis ja dialogia myöten miellyttävän puhdas. Alkuperäiskielinen raita on häviötön Dolby TrueHD 7.1 kun taas suomenkielinen raita tyytyy perinteiseen Dolby Digitaliin 5.1-kanavallaan. Boksista löytyy 3D-version lisäksi myös 2D-versio omalta levyltään. Ääniraidat ovat samat sekä elokuvan 3D- että 2D-versioilla.

Ekstrat

Kaikki ekstrat on taltioitu 2D-version levylle. Mukana on mm. tekijöiden kommenttiraita, uusi kuva-kuvassa-kommenttiraita, poistettuja kohtauksia, karaokevideo, musiikkivideoita ja kooste Aasin hahmosta. (IJ)
01/02/2012

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy