Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Watchmen – 2-Disc Special Edition

Watchmen 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2009Kesto: 162 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: Dolby TrueHD 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 208584EAN: 7332431994683

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ai­kui­sem­paan ma­kuun teh­ty, va­ka­vas­ti otet­ta­va su­per­san­ka­rie­lo­ku­va on jo kon­sep­ti­na lois­ta­va, mut­ta yh­dis­tet­tynä his­to­rian­kir­jo­jen va­paa­seen uu­dis­ta­mi­seen ja hui­keaan rik­kaa­seen maail­maan on tu­lok­se­na hy­vin pitkäl­ti täy­del­li­nen seik­kai­lue­lo­ku­va.

Ai­kui­sem­paan ma­kuun teh­ty, va­ka­vas­ti otet­ta­va su­per­san­ka­rie­lo­ku­va on jo kon­sep­ti­na lois­ta­va, mut­ta yh­dis­tet­tynä his­to­rian­kir­jo­jen va­paa­seen uu­dis­ta­mi­seen ja hui­keaan rik­kaa­seen maail­maan on tu­lok­se­na hy­vin pitkäl­ti täy­del­li­nen seik­kai­lue­lo­ku­va.
DC Co­mic­sin ylis­tet­tyyn 12-o­sai­seen "Var­ti­jat"-sar­ja­ku­vaan pe­rus­tu­va elo­ku­va si­joit­tuu kylmän so­dan ai­kai­seen maail­maan, jos­sa Viet­na­min so­dan voi­ton ja Ni­xo­nin pre­si­dent­tiy­den var­mis­ta­neet su­per­san­ka­rit on muu­ta­maa hal­li­tuk­sen lei­piin yhä työs­ken­te­levää ve­te­raa­nia lu­kuun ot­ta­mat­ta hylät­ty. Vä­rittömän ar­jen nu­jer­ta­mat, ma­sen­tu­neet ja jo­pa lain­suo­jat­to­mik­si tuo­mi­tut ex-san­ka­rit saa­vat uut­ta vir­taa punt­tei­hin­sa vas­ta kun yk­si omis­ta löy­tyy mur­hat­tu­na.
Zack Sny­de­rin ("300") oh­jaa­ma li­ki kol­mi­tun­ti­nen elo­ku­va ah­taa hämmäs­tyttävän määrän hah­mo­ja, ta­pah­tu­mia, taus­ta­tie­toa ja toi­min­taa yh­teen il­man että lop­pu­tu­los oli­si sa­not­ta­vis­sa mää­rin ha­ja­nai­nen tai puu­dut­ta­va. Sny­de­rin on­nis­tui muo­ka­ta elo­ku­vak­si teos, jo­ka lan­nis­ti mon­ta muu­ta oh­jaa­jaa, ja jo­ta Ter­ry Gil­liam pi­ti suo­ras­taan mah­dot­to­ma­na ku­va­ta. En­tistä­kin suu­rem­mak­si uro­työn te­kee sar­ja­ku­van fa­nien jou­kos­ta kuu­lu­nei­den na­ri­noi­den vä­hyys.

Kuva, ääni & ekstrat

Virheettömällä visuallisella silmällä ja mittavalla tehostebudjetilla sommiteltu kuva on vangitsevaa katsottavaa: kamera seuraa lasin pirstaleiden läpi kadulle putoavaa miestä, välttelee valoa pimeillä sivukujilla, kipaisee Marsissa eikä pelkää mitata Tri Manhattannin CGI-miehuuttakaan. Teknisesti MPEG-4 -pakattu kuva on vakaata jälkeä toistaen jäähdytetyn, periodipatinoidun kuvan upean tummasävyisesti ja tarkasti. Kohina on voimakasta, mutta tasaista, eikä muita häiriötekijöitä käytännössä esiinny. Jälki ei aivan yllä terävimpien Blu-ray-levyjen joukkoon, mutta taulutv-kokoluokassa eroa ei välttämättä huomaa.
Samaan aikaan upealla musiikkiraidalla säestetty häviötön Dolby TrueHD -ääniraita on kunniaksi supersankarielokuville: basso potkii vakuuttavan hallitusti ja tila on täynnä eloa, mutta mihinkään turhiin krumeluureihin ei ole sorruttu.
Itse elokuvalevy on ekstraton, mutta kakkoslevyltä löytyy ekstroiksi mainio dokumentti taustalla olevasta sarjakuvasta (HD 29 min.), hauska ei-ryppyotsainen dokumentti supersankareiden ja fysiikan lakien suhteesta (HD 17 min.), pohdintaa oman käden oikeudesta tositapausten kautta (HD 26 min.), erinomainen asiapitoinen 11-osainen making of (HD 37 min.), feikki uutislähetys (3 min.), musiikkivideo ja ainakin yksi easter egg. Ekstrat on tekstitetty suomeksi.
Yhdysvalloissa elokuvasta on julkaistu myös parikymmentä minuuttia pidempi Director's Cut, jolta löytyy visuaalisen ohjaajan kommenttiraidan lisäksi myös muita uusia lisukkeita. Toivottavasti myös tämä versio saadaan joskus Suomeen. (IJ)
08/09/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy