Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Mad Max Fury Road

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2015Kesto: 120 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051895404416

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ä­ly­va­paa, mut­ta mo­men­til­taan vim­mat­tu ta­ri­na ah­taa uu­den ma­xin Mel Gib­so­nin saap­pai­siin.

Ä­ly­va­paa, mut­ta mo­men­til­taan vim­mat­tu ta­ri­na ah­taa uu­den ma­xin (Tom Har­dy) Mel Gib­so­nin saap­pai­siin. Maail­ma on yhä li­ki­main tu­hou­tu­nut ja pos­ta­po­ka­lyp­ti­sen elon tun­nus­mer­kit ovat lai­hat, mut­ta to­mun seas­sa asuu se­ka­lai­nen köö­ri alis­ta­jia ja alis­tet­tu­ja. Ve­si, polt­toai­ne ja luo­dit ovat tämän maail­man va­luu­tat eikä ih­mi­selämällä ole suur­ta ar­voa en­nen kuin Fu­rio­sa (C­har­li­ze The­ron) päättää suun­na­ta vih­reäm­pien mai­den le­gen­dan perään.
Kaa­su­jal­ka saat­taa tässä hirttää kiin­ni ja pää­tyä jon­kin­lai­seen kuo­lioon, mut­ta ti­ka­puu­her­mos­tol­la toi­mi­va trip­pi on yllättävän hyvä. Tässä mennään eikä oi­keas­taan juu­ri mei­na­ta mitään. Räjähtävän ag­res­sii­vi­nen ja mauk­kaan seik­kai­lu­hen­ki­nen elo­ku­va vyö­ryttää ta­pah­tu­mia sel­lai­sel­la vauh­dil­la et­teivät ai­vo­so­lut juu­ri eh­di pa­jat­sol­taan kes­kit­tyä ana­ly­soi­maan kään­teitä.
In­dia­na Jo­ne­sia etäi­ses­ti kaiut­ta­van alun jäl­keen pää­dytään paah­ta­maan pit­kin baa­naa pa­hik­set kin­te­reillä, eikä ti­lan­ne juu­ri tästä mik­sikään muu­tu. Sil­ti an­ti on mie­li­ku­vi­tuk­se­kas, vauh­di­kas ja kiin­nos­ta­va ku­ten kal­man­poi­kien ak­ro­baat­ti­set tan­ko­hyökkäyk­set vii­meistään osoit­ta­vat. Tämä on Cir­que du So­leil, In­dia­na Jo­nes ja Mad Max yh­dessä pa­ke­tis­sa. Kat­taus ei ole huo­no, jos ei toi­saal­ta myöskään elo­ku­va­na muis­tet­ta­va.

Kuva

Erinomainen kuva toistaa ihosävyt haamumaisen valkoisina, tulen nestemäisenä, kromin kiiltävänä ja tomuisen aavikon armottoman paahtavana - eli aivan kuten tämän elokuvan kohdalla toivoa sopii. 2.8K:na kuvattu elokuva on masteroitu 2K:na, mutta tästä huolimatta lopputulos on erehdyttävän lähellä aitoa 4K:ta. Kuva on komeaa katsottavaa kaikilta osa-alueiltaan. Jälki on vivahteikasta, terävää ja dynamiikaltaan väkevää mustan ollessa mustemaista ja auringonvalon miltei sattuessa silmiin. Yksityiskohtia on tarjolla koko pinta-alan täydeltä.

Ääni

Yrmy ja tilakuvaansa myöten jäsentynyt ääniraita takoo romurallissa terästä asenteella ja löytää muutoinkin hauskan industrialistisen scifimäisiä sävyjä eloonsa. Dialogi on vähissä, rummut etualalla ja räminä homman juju, mutta tästä huolimatta kokonaisuus on yllättävän tasapainoinen ja omaperäinen.

Ekstrat

4K-levy on ekstraton. Boksin HD-levyllä elokuvan kaverina tutut ekstrat: sarja dokumentteja (92 min.) ja kolme poistettua kohtausta (4 min.). (IJ)
23/04/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy