Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

King Kong

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2005Kesto: 180 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.34
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 201759EAN: 5050582415810

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Mo­ni ih­met­te­li Pe­ter Jack­so­nin ve­toa ryh­tyä te­kemään King Kon­gin uu­del­leen­fil­ma­ti­soin­tia Sor­mus­ten Her­ra –t­ri­lo­gian jäl­keen, mut­ta lop­pu­tu­los on ta­va­no­mai­sen pul­lis­te­lun si­jaan yllättävän ä­lykkää­no­loi­nen ja viih­dyttävä mons­te­ri­seik­kai­lu, jo­ka var­mas­ti ve­toaa tänä päivänä laa­jem­paan yleisöön kuin aiem­mat pri­mi­tii­vi­semmät fil­ma­ti­soin­nit.

Mo­ni ih­met­te­li Pe­ter Jack­so­nin ve­toa ryh­tyä te­kemään King Kon­gin uu­del­leen­fil­ma­ti­soin­tia Sor­mus­ten Her­ra –t­ri­lo­gian jäl­keen, mut­ta lop­pu­tu­los on ta­va­no­mai­sen pul­lis­te­lun si­jaan yllättävän ä­lykkää­no­loi­nen ja viih­dyttävä mons­te­ri­seik­kai­lu, jo­ka var­mas­ti ve­toaa tänä päivänä laa­jem­paan yleisöön kuin aiem­mat pri­mi­tii­vi­semmät fil­ma­ti­soin­nit. Yk­sin­ker­tai­nen ta­ri­na ei ole ko­ke­nut val­ta­via muu­tok­sia, jos­kin go­ril­las­ta on nyt teh­ty hie­man aiem­paa in­hi­mil­li­sem­pi ja si­ten tie­tyssä mää­rin myös vä­hemmän pe­lot­ta­va uh­ka. Sen si­jaan elo­ku­van ku­vas­to on saa­nut hui­man uu­den si­lauk­sen, jo­ka ei ra­joi­tu vain eri­koi­te­hos­tei­siin: elo­ku­van maail­ma on ko­mea ja täynnä elämää niin New Yor­kin ka­duil­la kuin Pää­kal­lo­saa­ren vii­da­kois­sa. Tär­keämpää kui­ten­kin on, että hah­moil­la tun­tuu nyt en­si­ker­taa ole­van to­del­li­sia mo­tii­ve­ja, tun­tei­ta ja luon­teen­mu­kai­sia reak­tioi­ta kai­ken myl­ler­ryk­sen kes­kellä. Viih­dyttävä, jän­nittävä, haus­ka ja lä­hes kos­ket­ta­va elo­ku­va – enempää oli­si vai­kea ku­vi­tel­la mons­te­rie­lo­ku­val­ta toi­vo­van­sa.

Kuva & ääni

Kun kyse on vuoden referenssiteoksesta ovat odotukset teknisen toteutuksen suhteen korkealla. Erinomainen kuva on paitsi kauttaaltaan miellyttävän tarkka, myös ensiluokkaisen vivahteikas ja kylläinen väritoistoltaan. Kong on animoitu upeasti, eikä jättigorillan elävyttää tarvitse kyseenalaistaa jos ylipäätään on valmis tarinaan eläytymään. Myös digitalisoitu New York ja viidakkosaari ovat kumpikin omilla tahoillaan henkeäsalpaavaa ihailtavaa. Samaa ei kuitenkaan yllättäen voi sanoa aivan kaikista tehosteista: ajoittain CGI-viidakkoon upotetut elävät näyttelijät erottuvat hieman turhan selkeästi taustastaan ja vastaan tulevat dinosaurukset tuntuvat usein muovisemmilta ja yksiulotteisemmilta kuin olisi sopinut odottaa. Teknisesti virheetön ääniraita on myös sisällöllisesti hiottu: dialogi toistuu moitteettomasti ja tehosteet toimivat kaikissa ulottuvuuksissa täysipainoisesti. Myös James Newton Howardin musiikki toimii mukavasti, vaikka anti ehkä lopulta jääkin hieman tasapaksuksi ja unohdettavaksi.

Ekstrat

Yhden levyn versio tarjoilee lisukkeiksi Volksvagenin ja New Yorkin mainoksen. Kahden levyn julkaisun varsinaisista ekstroista löytyy ohjaajan alustus, ansiokas dokumentti vuoden 1933 New Yorkista, dokumentti Pääkallosaaresta ja hienosti järjestetty kokoelma making of –materiaalia jälkituotantopäiväkirjojen muodossa. Päiväkirjapaketti tuntuu tosin hyvin irralliselta ilman erikseen myytävää tuplalevypakettia, joka sisältää päiväkirjat esituotanto- ja kuvausvaiheista. Myös ohjaajan kommenttiraitaa, anamorfista traileria ja yhtenäistä making of –dokumenttia jää tässä vielä kaipaamaan. (IJ)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy