Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Star Trek VII - Sukupolvet

Star Trek VII - Generations 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1994Kesto: 118 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 99353EAN: 7332431994775

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Elä­kepäi­villään uut­ta Ent­rep­ri­sea kat­sas­ta­maan saa­pu­nut al­ku­peräi­nen mie­histö jou­tuu to­si­toi­miin, joi­den tuok­sin­nas­sa kap­tee­ni Kirk ka­toaa ava­ruu­teen.

Elä­kepäi­villään uut­ta Ent­rep­ri­sea kat­sas­ta­maan saa­pu­nut al­ku­peräi­nen mie­histö jou­tuu to­si­toi­miin, joi­den tuok­sin­nas­sa kap­tee­ni Kirk ka­toaa ava­ruu­teen. Kuol­leek­si luul­tu le­gen­da il­maan­tuu kui­ten­kin elä­vien kir­joi­hin 80 vuot­ta myö­hem­min, ja saa näin mah­dol­li­suu­den ta­va­ta seu­raa­jan­sa seu­raa­jan seu­raa­jan, kap­tee­ni Pi­car­din (Pat­rick Stewart) kas­vo­tus­ten. Ja mik­sipä ei, Star Tre­kin maail­mas­sa kun kaik­ki on suur­ta raa­ma­tul­li­sel­la mit­ta­kaa­val­la, ei ole kum­moi­nen­kaan ih­me, että sar­jan su­ku­pol­ven­vaih­dos­kin edel­lyttää ai­ka­jat­ku­mon peu­ka­loin­tia.
E­lo­ku­va tar­joi­lee vii­meistä piir­toa myö­ten tyy­likkääs­ti luo­dun seik­kai­lun, jo­ka py­syy us­kol­li­se­na "S­tar Trek — The Next Ge­ne­ra­tion" -sar­jan hah­moil­le ja tun­nel­mal­le. Aiem­pien kuu­den elo­ku­van jäl­keen kat­sel­tu­na me­no tun­tuu jo­ten­kin te­le­vi­sio­mai­sel­ta leik­ki­mi­seltä, mut­ta ky­se lie­nee isol­ta osin to­tut­tau­tu­mi­ses­ta. Var­sin kel­vol­li­nen peh­mo­tie­teis­seik­kai­lu tämä on.

Kuva & ääni

Parhaimmillaan upean terävä kuva on heikoimmillaankin miellyttävän jäsentynyt ja väritoistoaan myöten näyttävä. Syvyysterävyyttä vaativa komentosilta osoittautuu edelleen haastavaksi palaksi jättäen toisinaan osan hahmoista ikävän epäskarpeiksi, mutta Blu-rayn vika tämä ei ole. Lievää reunavärinää esiintyy paikoittain. Häviötön Dolby TrueHD 5.1 -ääniraita luo tälläkin kertaa hillitysti tunnelmaa.

Ekstrat

Ekstroista löytyy tuttu kattava lajitelma kommenttiraitoja, koosteita ja trailereita. Kommenttiraitoja on tarjolla kaksi kappaletta, joista ensimmäinen on asiallinen ohjaaja- ja fanikommenttiraidan hybridi ja toinen erinomaisen seikkaperäinen käsikirjoittajien kommenttiraita. Lisäksi mukana on tietopankki, poistettuja kohtauksia alustuksin (33 min.), teaseri (HD), traileri (HD), mielenkiintoinen tribuutti suunnittelija Matt Jeffriesille (20 min.), faktavideo trilitiumista (HD 3 min.), kuvagalleria ja sarja koosteita sukupolvien yhdistämisestä (26 min.), kuvauspaikasta (23 min.), musiikin sävellyksestä (HD 9 min.), Enterprise -alusten historiasta (13 min.), Picardin perhealbumista (7 min.), aseista (14 min.), suunnittelija Andrew Probertin vaikutuksesta sarjan ilmeeseen (HD 5 min.), karttahuoneesta (HD 8 min.), Brent Spineristä ja Datasta (HD 10 min.), keskustelupaneelista (HD 12 min.) ja tehosteista (yht. 45 min.). (IJ)
07/01/2010
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy