Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Fucking Åmål

Show Me Love 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1998Kesto: 86 minuuttia
Julkaisija: SF FilmKuva:
1080p 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018019959

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (SF Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Hel­lyttävän epä­toi­voi­ses­ti epä­toi­voon suh­tau­tu­va Elin ja hil­jaa tei­nie­ra­kon eloa po­te­va Ag­nes löytävät toi­sis­taan tur­va­sa­ta­man Åmå­lin pik­ku­kau­pun­gis­sa.

Hel­lyttävän epä­toi­voi­ses­ti epä­toi­voon suh­tau­tu­va Elin (A­le­xand­ra Dahlström) ja hil­jaa tei­nie­ra­kon eloa po­te­va Ag­nes (Re­bec­ka Lil­je­berg) löytävät toi­sis­taan tur­va­sa­ta­man Åmå­lin pik­ku­kau­pun­gis­sa. Ruot­sin vii­me vuo­si­kym­men­ten ken­ties kuu­lui­sim­piin vien­tie­lo­ku­viin lu­keu­tu­va tei­nid­raa­ma ot­taa do­ku­men­taa­ri­sen rea­lis­min ot­teen ja pu­reu­tuu nuo­ruu­den ras­kau­teen omin­ta­kei­sen us­kot­ta­vas­ti.
Hä­kel­lyttävän ele­gan­tis­ti ru­joa nuo­ruut­ta kä­sit­te­levä draa­ma löytää vai­vat­ta mer­ki­tyk­sen kai­ken mer­ki­tyk­settö­myy­den taus­tal­ta. Rat­kai­suk­si ei kel­paa hol­lywood-tyy­li­nen äk­kilähtö tuk­hol­maan eikä ko­ti­bi­leistä löy­tyvä ih­mis­suh­tei­den sir­kus vaan pie­nen elämän ko­koi­nen rak­kaus­ta­ri­na.
E­lo­ku­vas­ta on help­po nähdä sen sen­saa­tio­mai­nen pin­ta: ki­ro­sa­na ni­messä, kah­den les­bon rak­kaus­ta­ri­na ja re­vit­te­ly tei­nie­lon iha­nal­la ka­ma­luu­del­la. Mut­ta tämä oli­si poin­tin ohi. Elämä tei­ni-iässä on vi­tun ka­ma­laa kun­nes se ei sitä enää sit­ten ole­kaan.
Lop­pu­tu­lok­se­na on upean elävä ta­ri­na, jon­ka pääo­sat an­sait­si­si­vat mo­lem­mat Os­ca­rit roo­leis­taan. Pää­pa­rin dy­na­miik­ka on mu­kaan­sa­tem­paa­va ja ai­tou­des­saan suo­ras­taan ih­meel­li­nen. Mo­lem­pien tai­val eros­ta yh­teen ete­nee vas­taan­sa­no­mat­to­man us­kot­ta­va ta­val­la, jos­sa jo­kai­nen so­lu tun­tuu elävän mu­ka­na jo­kais­ta it­ku­pot­ku­rai­va­ria, suun mut­ris­te­lua ja tuik­ki­vaa silmä­kul­maa myö­ten. Oh­jaa­jal­leen tämä oli de­byyt­tie­lo­ku­va, mikä te­kee saa­vu­tuk­ses­ta en­tistä kieh­to­vam­man. Maail­mal­la tämä tun­ne­taan ni­mellä "S­how Me Lo­ve".

Kuva

Pehmeä, mutta vakaa ja hallittu kuva näyttää Lukas Moodyssonin mittapuulla veitsenterävältä. Otos siellä täällä tuntuu tarjoavan enemmän erottelevuutta kuin aiempi DVD, ja saman kelmeän ilmeikkään väritoston. Uuden formaatin parasta antia on kuitenkin upean vakaa toisto joka esittää vanhoista valokuvista lainatun ilmeen kauniin huolitellusti.

Ääni

Puhdas ääniraita toistaa dialogin elävän pehmeästi ja mopon pärinän uskottavan raapivasti. Vähäeleinen anti on napakan läsnäolevaa ja nyt myös taltioituna häviöttömänä 5.1-kanavaisena DTS-HD Master Audiona vanhan Dolby Surroundin sijaan. Ääniraidan osalta anti on moitteettoman läsnäoleva ja luonteva.

Ekstrat

Ekstraton. (IJ)
03/09/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy