Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Repo Man

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1984Kesto: 92 minuuttia
Julkaisija: Anchor BayKuva:
Anamorfinen 1.82
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Anchor Bay) ellei toisin mainita.

Elokuva

Re­pos­sess = ot­taa uu­del­leen hal­tuun.

Re­pos­sess = ot­taa uu­del­leen hal­tuun. Kult­ti­fil­mi eri­kois­pai­nok­se­na, pel­ti­laa­ti­kos­sa. Sci­fi, USA:n län­si­ran­ni­kon punk, Ig­gy Pop, la­ti­no­soun­dit ja surf-rau­ta­lan­ka mie­len­kiin­toi­se­na syn­tee­sinä. Quen­tin Ta­ran­ti­no on täl­le ai­na­kin jo­tain vel­kaa.
Tap­pa­van ra­dioak­tii­vi­sen 1964 Ma­li­bu –­le­tu­kan jah­taa­mi­nen vie (näennäis)­toi­min­taa eteenpäin. Pää­tee­ma­na on mo­raa­li, jo­ta mak­sa­mat­ta jää­neitä au­to­ja metsästävät Ot­to (E­mi­lio Es­te­vez) ja Bud (H.D. Stan­ton) nou­dat­ta­vat. Tra­cey Wal­te­rin (Mil­ler) huo­miot luo­vat iloa: ”­John Way­ne was a fag”.
Kon­su­me­ris­min kri­tiik­kiä 15 vuot­ta en­nen Fight Clu­bia. Mitään bran­de­ja ei ole nä­ky­vissä: rak­su­pa­ke­tis­sa ei lue Kel­logg’s, vaan pelkkä cornf­la­kes. Roo­li­hah­moil­le an­net­tiin olut-ni­miä.

Kuva, ääni & ekstrat

Pienen rahan indie-tuotantoa, joten kuvakohina on tuntuvaa. Väritkin ovat haaleat. Vanhaan Esselten VHS-kuvaan verrattuna silti hyvä. Laajakuvasta on leikattu ainakin ylhäältä siivu pois, mutta lisäinformaatiota ei löydy laidoilta. 4:3-versio olisi siten ollut valinnaisena paikallaan. Uudistettu ääniraita tuntuu jopa turhan tuhdilta näin vanhaksi elokuvaksi. Mukana myös Coxin ja kumppaneiden kommenttiraita, traileri, videotraileri, biografiat, Coxin studioille piirtämä promo-sarjakuva ja 24 sivun vihkonen. Soundtrack-cd:llä mm. upea Plugzin ”Hombre Secreto”. R1-levy. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy