Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Inception

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2010Kesto: 147 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112740795

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Elokuva

Mat­rix-­hen­ki­nen tril­le­ri so­vit­taa un­ten ja yri­tys­va­koi­lun maail­mat yh­teen na­pa­kak­si tril­le­rik­si, jos­sa uh­rin­sa uniin ujut­tau­tu­vat ma­ni­pu­laat­to­rit kir­jai­mel­li­ses­ti juo­nit­te­le­vat tämän pään me­nok­si tie­toa va­ras­taen ja uu­sia aja­tuk­sia is­tut­taen.

Mat­rix-hen­ki­nen tril­le­ri so­vit­taa un­ten ja yri­tys­va­koi­lun maail­mat yh­teen na­pa­kak­si tril­le­rik­si, jos­sa uh­rin­sa uniin ujut­tau­tu­vat ma­ni­pu­laat­to­rit kir­jai­mel­li­ses­ti juo­nit­te­le­vat tämän pään me­nok­si tie­toa va­ras­taen ja uu­sia aja­tuk­sia is­tut­taen. Tai­ta­vas­ti or­kest­roi­tu oo­pe­ra pe­rus­tuu si­pu­lin ta­voin ra­ken­tu­vaan sisäkkäis­ten unien hie­rar­kiaan, jos­sa tark­kaan luo­tu kel­lo­pe­li toi­mii fan­tas­ti­sen pu­hal­luk­sen näyttämönä.
Tätä ei kan­na­ta kat­soa vä­sy­neenä. It­se näin ai­koi­naan tein, ja tällöin lop­pu­tu­lok­se­na oli yk­si­no­maan ai­vo­ju­mi. Nyt uu­del­la kat­se­lu­ker­ral­la ket­ju­reak­tio­no­mai­sen pi­rue­tin kau­neut­ta voi ar­vos­taa. Myös elo­ku­van twis­tin voi vir­kistäväs­ti tul­ki­ta mo­nel­la ta­paa. Tämä on trip­pi sa­nan tiu­kim­mas­sa mer­ki­tyk­sessä.

Kuva & ääni

Aito 4K-kuva pohjautuu 35 mm ja 65 mm -filmille kuvattuun aineistoon, joka on masteroitu oikeaoppisesti 4K-tasossa. Jälki on komean filmimäistä, vakuuttavan luontevaa ja keskimäärin myös ilahduttavan jäsentynyttä. Kuvan erottelukyky liikkuu erinomaisen HD:n tasolla liveten tästä toisinaan alas tai ylös. Useampi otos siellä täällä jää huomattavan, jopa häiritsevän, pehmeäksi, mutta parhaimmillaan jälki on maireaa ja keskimäärinkin hyvää keskitasoa. Skarppi ääniraita pitää dialogin luontevana ja unijaksot fantastisina. Hans Zimmerin musiikkiraita antaa toiminnalle hyvän sykkeen.

Ekstrat

4K-levy on tuttuun tapaan ekstraton. Boksista niin ikään löytyvällä HD-version levyllä ekstroissa ovat BD-Live ja "extraction mode", jonka avulla voi tarkastella elokuvan avainkohtausten taustaa ja tekoa. Boksin kolmas levy (BD) sisältää Joseph Gordon-Levittin juontaman moniosainen dokumentin unista (59 min.), elokuvan soundtrackin (39 min.), kuvagallerian, trailereita ja tv-spotteja. (IJ)
04/01/2018

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy