Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Seven Year Itch

Kesäleski 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1955Kesto: 104 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 2.55
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 7340112705275

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ma­ri­lyn Mon­roen ehkä tun­ne­tuin elo­ku­va is­kos­ti elo­ku­va­his­to­riaan näyn vaa­lea­pu­kui­ses­ta kau­not­ta­res­ta vil­voit­te­le­mas­sa ha­meen kor­viin as­ti nos­tat­ta­vas­sa il­ma­vir­tauk­ses­sa.

Ma­ri­lyn Mon­roen ehkä tun­ne­tuin elo­ku­va is­kos­ti elo­ku­va­his­to­riaan näyn vaa­lea­pu­kui­ses­ta kau­not­ta­res­ta vil­voit­te­le­mas­sa ha­meen kor­viin as­ti nos­tat­ta­vas­sa il­ma­vir­tauk­ses­sa. Tämän lisäk­si elo­ku­va on her­kul­li­sen hol­ti­ton ja hil­peän kes­ken­kas­vui­nen ko­me­dia per­hee­nisästä (Tom Ewell), jo­ka yk­sin kesää New Yor­kin hel­teessä viettäessään vält­te­lee ajau­tu­mis­ta ro­mans­siin ylä­ker­ran tytön (Ma­ri­lyn Mon­roe) kans­sa.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu kol­me vuot­ta aiem­min en­si-il­tan­sa saa­nee­seen Geor­ge Axel­ro­din Broa­dway-näy­telmään, jos­sa Tom Ewell niin ikään näyt­te­li pääo­saa. Hol­lywoo­din tuo­tan­to­koo­di pa­kot­ti te­kijät jättämään ro­mans­sin tässä enemmän ar­vai­lu­jen va­raan kuin näy­telmä, mut­ta tämä tun­tuu toi­mi­van vain elo­ku­van eduk­si. Haus­ka, har­mi­ton ja ihas­tut­ta­van terävä ko­me­dia.

Kuva & ääni

Erinomainen kuva on vakaa, luontevan sävykäs ja kauttaaltaan miellyttävän terävä. Väritoistossakin on ripaus aiempien vuosien Technicolor-loistoa, joka tuntui hukkuvan aiemmissa laajakuvaelokuvissa. Ääniraita elää mielikuvitusleikkien mukana ja dialogi sekä musiiikki soljuvat vaivatta.

Ekstrat

Upeissa ekstroissa Billy Wilderin biografian kirjoittaneen Kevin Lallyn huikean informatiivinen kommenttiraita, erillinen musiikkiraita, tuotantokoodiin pureutuva kuvakuvassaraita, poistettuja kohtauksia (4 min.), Movietone-uutisklippi ja trailereita (5 min.), kuvagalleria, Monroen aikajana (osin Monroe-biografi Lois Bannerin juonnoin), making of (24 min.) ja koosteet Wilderistä ja Monroesta (26 min.) ja rajoitusten kiertämisestä (17 min.). Ekstrat eivät ehkä jakaudu erityisen siististi omiksi aihealueikseen, mutta tietomäärä on vaikuttava. (IJ)
02/12/2013
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy