Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

They won’t grow old

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2018Kesto: 99 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
1080p 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112750015

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Elokuva

Au­tent­ti­ses­ta ku­va-ai­neis­tos­ta ja ai­ka­lais­haas­tat­te­luis­ta koos­tu­va do­ku­ment­tie­lo­ku­va ku­vit­taa an­siok­kaas­ti mars­sia en­simmäi­seen maail­man­so­taan ja so­dan ar­kea ai­na sen päät­ty­mi­seen saak­ka.

Au­tent­ti­ses­ta ku­va-ai­neis­tos­ta ja ai­ka­lais­haas­tat­te­luis­ta koos­tu­va do­ku­ment­tie­lo­ku­va ku­vit­taa an­siok­kaas­ti mars­sia en­simmäi­seen maail­man­so­taan ja so­dan ar­kea ai­na sen päät­ty­mi­seen saak­ka. BBC:n ja Lon­toon Im­pe­rial War Mu­seum­sin tuot­ta­ma ja Pe­ter Jack­so­nin oh­jaa­ma elo­ku­va on­nis­tuu ker­to­maan hil­jentävän eläväs­ti ar­jes­ta so­dan juok­su­hau­dois­sa ja tun­nel­mis­ta tyk­ki­tu­len lo­mas­sa.
Ir­ral­li­sis­ta ar­kis­to­fil­meistä syn­tyy yllättävän ko­he­rent­ti ja ker­ron­nan kaa­rel­taan ve­toa­va esi­tys, jo­ka pu­hal­taa yk­si­tyis­koh­dat eloon his­to­rian­kir­jo­jen si­vu­jen ta­ka­na. His­to­rian tut­ki­joi­den kerää­mien noin 30-40 au­dio­haas­tat­te­lun käyttö on elo­ku­val­le rie­mu­voit­to, jo­ka tuo ai­ka­lais­ten ko­ke­muk­set esiin ja vä­littömäs­ti ihol­le ai­van eri ta­val­la kuin yh­denkään his­to­rial­li­sen do­ku­ment­tie­lo­ku­van ker­to­jaää­ni. Mies­ten ker­to­muk­sis­ta vä­lit­tyy en­nem­min­kin elämä­ni­lo ja leik­ki­mie­li­syys kuin kau­hu ja kär­si­mys, mut­ta mo­lem­mat ää­ripäät ovat läsnä us­kot­ta­vas­ti.

Kuva & ääni

Kuva koostuu autenttisesta materiaalista, josta osa on väritetty jälkikäteen, joten laatu vaihtelee hieman lähteen mukaan. Kuva on kuitenkin kauttaaltaan miellyttävän vakaa ja jäsentynyt. Ääniraita koostuu yksinomaan aikalaisten audio-haastatteluista, jotka soivat yllättävän puhtaasti ja läsnäolevasti, sekä tapahtumille jälkikäteen luodusta hillitystä ambienttimaailmasta.

Ekstrat

Ekstroissa erinomainen dokumentti aineiston restauroinnista ohjaajan johdolla (30 min.). Dokumentin esittelemä ero lähdeaineiston ja pieteetillä korjatun aineiston ero on huikea, ja elokuvantekijöiden kyky tuoda se kevein keinoin lähemmäs tätä päivää on suorastaan taikuutta. Sama pätee ääniraidan luomiseen tyhjästä, jossa tekijät eivät tyytyneet kirjastoklippeihin vaan hyödynsivät muun muassa periodikalustoa, huultenlukijoita ja samalta alueelta kotoisin olevia ääninäyttelijöitä. Kaikki tämä mykistävä omistautuminen asialle näkyy ja kuuluu lopputuloksessa. (IJ)
16/03/2020

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy