Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Ihmemaa Oz - kahden levyn erikoisjulkaisu

The Wizard of Oz 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1939Kesto: 98 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 24867EAN: 7321944675363

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Elokuva

L. Frank Bau­min Oz-­kir­jat ovat ai­ka pitkäl­le ang­lo­sak­sis­ta pe­rin­nettä, kun poh­jois­mais­sa on enemmän luet­tu eu­roop­pa­lai­sia klas­si­koi­ta H.C. An­der­se­nia, Grim­min vel­jek­siä, Ast­rid Lindg­re­niä ja To­ve Jans­so­nia.

L. Frank Bau­min Oz-kir­jat ovat ai­ka pitkäl­le ang­lo­sak­sis­ta pe­rin­nettä, kun poh­jois­mais­sa on enemmän luet­tu eu­roop­pa­lai­sia klas­si­koi­ta H.C. An­der­se­nia, Grim­min vel­jek­siä, Ast­rid Lindg­re­niä ja To­ve Jans­so­nia. Ozin ta­ri­nat saat­ta­vat ol­la suo­ma­lais­lap­sil­le ai­ka tun­te­mat­to­mia, mut­ta juu­ri sik­si kan­nat­taa tämä ko­kea.
A­me­rik­ka­lai­seen mu­si­kaa­li- ja vau­de­vil­le­pe­rin­tee­seen poh­jaa­vaan il­mai­suun pitää to­tu­tel­la. Mai­nioi­ta hah­mo­ja, var­sin­kin pe­lo­kas lei­jo­na on yk­si kaik­kien ai­ko­jen par­hais­ta. Hah­moil­ta puut­tu­vat sydän, roh­keus, ai­vot ja ko­ti. Mat­kan var­rel­la ne löy­tyvät omas­ta ta­kaa. Har­vi­nai­sen jär­kevä ai­he­pii­ri jenk­kie­lo­ku­vak­si.

Kuva & ääni

Jo aiempi Warnerin clip-kantinen laitos oli vertaansa vailla, mutta nyt mennään jo sateenkaaren toiselle puolen. Restauroidusta materiaalista on tehty uusi digitaalinen versio, joka toistaa Technicolor-värit ehkäpä vieläkin kauniimmin ja luonnollisemmin, vähemmän pastellimaisina. Mukana on rätinöistä siivottu 5.1-miksaus, mutta myös siistitty alkuperäinen mono.

Ekstrat

Kahdella levyllä ekstroissa kommenttiraita, musiikki- ja efektiraita, 10 min. satukirja, sivuosaesittäjien henkilökuvagalleria, 51+28+30+25+5+8+4+14+11 min. dokumentit, viisi poistettua kohtausta (14 min.) Angela Lansburyn introilla, kuvagalleria, viisi traileria ja tiiseri. Upea laitos! (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy