Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Big George Foreman

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2023Kesto: 129 minuuttia
Julkaisija: SF StudiosKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333+18027527

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (SF Studios) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ve­toa­va elämän­ker­tae­lo­ku­va nyrk­kei­lijä Geor­ge Fo­re­ma­nis­ta, jon­ka tai­val vei vi­han kaut­ta kehään, kir­kon kaut­ta sä­de­kehäl­le ja lo­pul­ta jäl­leen kehään.

Ve­toa­va elämän­ker­tae­lo­ku­va nyrk­kei­lijä Geor­ge Fo­re­ma­nis­ta (Kh­ris Da­vis), jon­ka tai­val vei vi­han kaut­ta kehään, kir­kon kaut­ta sä­de­kehäl­le ja lo­pul­ta jäl­leen kehään. Mies tv-mai­nos­ten gril­lin ta­kaa saa tässä mu­ka­vas­ti li­haa lui­den­sa ympä­ril­le sa­mal­la kuin kiin­nos­ta­va tai­val avau­tuu vai­he vai­heel­ta kat­so­jal­le.
E­lo­ku­van on­gel­ma on, että pääo­san Kh­ris Da­vis jää roo­lis­saan ke­peän kar­ri­ka­tyy­rin ta­sol­le. Mie­hen luo­ma Fo­re­man on sym­paat­ti­nen, mut­ta kehän ul­ko­puo­lel­la pe­rin ham­paa­ton toi­mi­ja. Kehässä mas­sa pu­huu us­kot­ta­vas­ti ja hi­ki­kar­pa­loi­den ohel­la lentävät nyr­kit rysähtävät ta­va­ra­ju­nan lail­la. Kehän ul­ko­puo­lel­la ker­to­mus lä­hes­tyy as­kel as­ke­leel­ta us­kon­nol­lis­ten elo­ku­vien kiil­to­ku­via. Tästä huo­li­mat­ta elo­ku­van tar­joa­ma mai­li mie­hen ken­gissä on kieh­to­va ja opet­ta­vai­nen trip­pi.

Kuva

Erinomainen periodikuva on kohtuullisen skarppi, vakaa ja väritoistoltaan tahdikkaan ajoitettu. Hiki lentää ja karpalot käyvät lähikuvassa painostaviksi ratkaisevien iskujen lähestyessä. Otteluissa on tunnelmaa pienestä salista isoille areenoille, eikä kuva kalpene näiden tulkkina. Jälki on hitusen taikapölyllä puuteroitua mikä saa elokuvan tuntumaan paikoin etiäiseltä tekoälyn kautta luodusta elokuvasta, mutta anti on silti hyvä.

Ääni

Ääniraita kalibroi odotukset dialogin kautta ja täräytää koukun kotiteatterin perukoille asti. Musiikkiraita ei juuri uskaltaudu taka-alalta esiin, mutta kokonaisuus on hallitun elokuvamainen.

Ekstrat

Ekstroissa making of (11 min.), hyvä sarja poistettuja kohtauksia (19 min.), mokia (1 min.) ja kooste Foremanista ja Muhammed Alista (4 min.). (IJ)
01/08/2023

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy