Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

A Man Called Otto

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2022Kesto: 126 minuuttia
Julkaisija: SF StudiosKuva:
1080p 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018026438

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (SF Studios) ellei toisin mainita.

Elokuva

Mies ni­meltä Ot­to on pas­si­vi­sag­res­sii­vi­ses­sa so­das­sa ko­ko ympäröivän maail­man kans­sa.

Mies ni­meltä Ot­to (Tom Hanks) on pas­si­vi­sag­res­sii­vi­ses­sa so­das­sa ko­ko ympäröivän maail­man kans­sa. Ri­vi­ta­lo-komp­lek­sin nur­kan­vah­ti­na elä­keläispäi­viään täyttävä mies mu­rah­te­lee kai­kel­le ja kai­kil­le kun­nes symp­pis maa­han­muut­ta­ja­per­he aset­tuu naa­pu­riin. Vä­hi­tel­len pa­pe­ris­ta puh­ki­pai­net­tu lyi­jy­kynän har­maa vaih­tuu pie­niin vä­ri­pil­kah­duk­siin, joi­den kaut­ta elämässä al­kaa taas ol­la jär­keä.
Epä­ta­sai­sia ar­vos­te­lui­ta saa­nut elo­ku­va pe­rus­tuu ruot­sa­lai­sen Fred­rik Back­ma­nin ro­maa­niin "En man som he­ter Ove" (2012), jo­ka puo­les­taan ot­taa in­noi­tuk­sen­sa ta­rua sup­peam­mas­ta leh­tiar­tik­ke­lis­ta. Ruot­sa­lai­sis­ta su­ku­juu­ris­ta tässä muis­tut­ta­vat las­kiais­pul­lat, mut­ta myös ker­ron­nan vähä­sa­nai­nen pal­jon­pu­hu­vuus. Tom Hanks te­kee tätä ase­tel­maa vas­ten mai­nion roo­lin kos­ket­ta­va­na äkä­pus­si­na, jon­ka taus­ta­ta­ri­na avau­tuu vä­hi­tel­len ar­kis­ten sat­tu­mus­ten ja muis­to­jen lyö­dessä kättä.

Kuva

Viiltävän terävä ja kolean värikylläinen kuva on läpeensä komeaa katsottavaa. Vähäeleinen ja hallittu kokonaisuus on kaikkea mitä hyvän, läsnäolevan kuvan tuleekin olla. Erityisen vaikutuksen tekevät nyt ajasta toiseen tapahtuvat kerroksellisest siirtymät, mutta myös arkisissa kuvissa on enemmän kuin ripaus huoliteltua realismia.

Ääni

Kuvan kanssa tasajalkaa kulkeva ääniraita tavoittaa eteerisen läsnäolevan otteen, joka vie kerronnan muistojen virrasta nykypäivän arkeen ja saa molemmat tuntumaan sekä tasavahvoilta että todellisilta. Elokuvan teemakappaleen laulaa yllättäen Tom Hanksin vaimo ja elokuvan tuottaja Rita Wilson.

Ekstrat

Ekstroissa lyhyt making of -kooste (9 min.), poistettu kohtaus (1 min.), musiikkivideo ja kooste musiikkivideon synnystä. (IJ)
01/05/2023

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy