Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Tie

The Road 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2009Kesto: 111 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 219699EAN: 5706137698602

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ah­dis­ta­va ku­vaus an­keas­ta pos­ta­po­ka­lyp­ti­ses­ta maail­mas­ta, jos­sa isä ja poi­ka vael­ta­vat nälkäi­sinä koh­ti etelää vii­mei­siä kuo­lin­ko­ri­noi­taan ko­ke­van maan hal­ki.

Ah­dis­ta­va ku­vaus an­keas­ta pos­ta­po­ka­lyp­ti­ses­ta maail­mas­ta, jos­sa isä ja poi­ka vael­ta­vat nälkäi­sinä koh­ti etelää vii­mei­siä kuo­lin­ko­ri­noi­taan ko­ke­van maan hal­ki. Ruoan löytä­mi­nen on mur­heis­ta suu­rin, mut­ta pe­lois­ta pa­hin on va­paa­na rel­lestä­vien kan­ni­baa­lien kä­siin jou­tu­mi­nen.
Cor­mac Mc­Cart­hyn (mm. No Count­ry for Old Men) ro­maa­niin pe­rus­tu­va elo­ku­va on­nis­tuu lait­ta­maan vat­san epä­miel­lyttäväs­ti sol­muun viemällä pa­ri­val­ja­kon il­jettävän lä­hei­seen kos­ke­tuk­seen pa­huu­den ja toi­vot­to­muu­den kans­sa. Sa­maan ai­kaan ta­ri­na löytää ru­nol­li­sia ja häm­mentävän ai­to­ja nuot­te­ja in­hi­mil­li­syy­destä. Tämä ei ole help­po elo­ku­va kat­soa, mut­ta ko­ko­nai­suus on re­hel­li­nen, kos­ket­ta­va ja yllättävä kyllä myös kli­seetön.

Kuva & ääni

Erinomainen kuva toistaa masentavan harmaan ja kuolleen miljöön tyylikkään tunnelmallisesti. Jälki on hyvin tummaa, paikoin jopa yksityiskohtien kustannuksella, mutta teknisesti jälki on virheetöntä. Kuvallinen ilmaisu löytää ränsistyneistä kaupungeista ja vain virtaavan veden elävöittämästä luonnosta runollisia näkökulmia. Rauhallisen kerronnan ja vähäeleisen musiikkiraidan luoma ääniraita avartaa onnistuneesti myös tilakuvaa.

Ekstrat

Ekstroissa keskinkertainen ohjaajan kommenttiraita, sekalaisia poistettuja kohtauksia (6 min.) ja mainoshenkinen making of (12 min.). (IJ)
11/06/2010

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy