Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Gone Girl

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2014Kesto: 149 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112717995

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Seit­semän kuo­le­man­syn­nin, Zo­diac-­tap­pa­jan ja meitä kaik­kia vah­ti­van mil­jardöö­rinör­tin jäl­keen Da­vid Finc­her kääntää uu­den ki­ven ympä­ri ja tar­joi­lee nis­ka­vil­lo­ja nos­tat­te­le­van pai­na­jai­su­nen mie­hestä, jon­ka kau­nis vai­mo ka­toaa.

Seit­semän kuo­le­man­syn­nin, Zo­diac-tap­pa­jan ja meitä kaik­kia vah­ti­van mil­jardöö­rinör­tin jäl­keen Da­vid Finc­her kääntää uu­den ki­ven ympä­ri ja tar­joi­lee nis­ka­vil­lo­ja nos­tat­te­le­van pai­na­jai­su­nen mie­hestä (Ben Aff­leck), jon­ka kau­nis vai­mo (Ro­sa­mund Pi­ke) ka­toaa.
Hur­ja ta­ri­na joh­dat­te­lee kat­so­jaa epäi­lys­ten la­by­rin­tin lä­pi viek­kaas­ti ja muun­tau­tuu yh­destä pe­los­ta toi­seen kylmäävän te­hok­kaas­ti. Kou­kut­ta­van selväjär­ki­ses­ti, mut­ta sil­ti ar­voi­tuk­sel­li­ses­ti ete­nevä jännä­ri on vir­kistävän oma­lei­mai­nen ja ele­gant­ti ta­paus. Yllä­tyk­set toi­mi­vat ja is­kut osu­vat maa­liin­sa il­man re­tos­te­lua tai it­se­riit­tois­ta kik­kai­lua.
U­sein elo­ton Ben Aff­leck on elämänsä roo­lis­sa mie­henä, jo­ka lei­juu ta­val­la tai toi­sel­la jos­sa­kin elämän ja kuo­le­man vä­li­maas­tos­sa. Ro­sa­mund Pi­ke tuo roo­liin­sa van­git­se­vaa etee­ri­syyttä ja gly­ko­lin­kin jäh­mettä­viä oi­val­luk­sia. Tämä on elo­ku­val­li­nen vuo­ris­to­ra­ta par­haim­mil­laan. Elo­ku­va pe­rus­tuu kä­si­kir­joit­ta­ja Gil­lian Flyn­nin omaan ro­maa­niin.

Kuva, ääni & ekstrat

Tarkoituksellisen kelmeä, tyylikkään tummasävyinen ja virheettömän terävä kuva. Tapahtumien luontaista imua hienosti korostava minimalistinen, mutta elävä ja hiottu ääniraita. Musiikkiraita kannattelee tarinaa komeasti, ja tämä yhdistettynä Rosamund Piken enigmaattiseen kertojaääneen olisi melkein kokemisen arvoinen ilman kuvaakin. Ekstroissa viihdyttävä ja asiallisen informatiivinen ohjaajan kommenttiraita. (IJ)
13/04/2015

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy