Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Poltergeist

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1982Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018024007

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Elokuva

S­te­ven Spiel­ber­gin kynäi­lemä kau­hujännä­ri ka­li­for­nia­lais­ta lä­hiöu­nel­maa elävästä per­heestä, jon­ka pa­hak­si on­nek­si sa­man ton­tin räyhä­hen­get eivät suos­tu hil­jai­sik­si ali­vuok­ra­lai­sik­si.

S­te­ven Spiel­ber­gin kynäi­lemä kau­hujännä­ri ka­li­for­nia­lais­ta lä­hiöu­nel­maa elävästä per­heestä, jon­ka pa­hak­si on­nek­si sa­man ton­tin räyhä­hen­get eivät suos­tu hil­jai­sik­si ali­vuok­ra­lai­sik­si. Lu­si­kat vään­tyvät ja jak­ka­rat vii­lettävät pit­kin keit­tiötä kun­nes rin­nak­kais­ten ulot­tu­vuuk­sien ra­jat to­del­la häi­lyvät.
Na­pak­ka ja il­meikäs elo­ku­va ei ehkä ole ny­ky­kat­san­nos­sa enää selkä­piitä kar­mi­va, mut­ta kai­kes­sa omin­ta­kei­suu­des­saan kou­kut­ta­va ja ai­na­kin kyl­lin pe­lot­ta­va lä­hes­tyvän Hal­lowee­nin tar­pei­siin. Ku­vas­to hui­pen­tuu hie­nos­ti lop­pu­koh­tauk­seen, jo­ka on pait­si kek­se­liäs myös hy­vin ai­kaa kestä­nyt.
Se on­ko elo­ku­van oh­jaa­ja Spiel­berg vai Hoo­per, vai mo­lem­mat yh­dessä, on ol­lut ky­see­na­lais­ta elo­ku­van syn­nystä as­ti. Kol­man­nen as­teen yh­tey­den jat­ko-o­sak­si yh­dessä vai­hees­sa suun­ni­tel­tu elo­ku­va mais­tuu val­mii­na­kin Spiel­ber­gin elo­ku­val­ta, mut­ta vi­ral­li­ses­ti mies hää­ri tämän ympä­rillä tuot­ta­ja­na. Tuot­ta­ja­na, jo­ka oli ku­vauk­sis­sa mu­ka­na käytännössä jo­ka päivä. Lop­pu­tu­los on jo­ka ta­pauk­ses­sa hyvä, eikä kär­si lain­kaan kah­den ko­kin synd­roo­mas­ta.

Kuva

Ikäisekseen suorastaan erinomainen kuva. Jälki on näyttävän vakaata, väritoistoltaan luonnollista ja miellyttävän erottelevaa. Stroboefektejä käytetään tuon tuosta, mistä myös varoitellaan levyn alussa. Television namiskat piirtyvät terävästi, purkkien tekstit voi lukea keittiössä ja kaikessa keittiölaatoista caterpillarin ritilään tuntuu olevan aiempaa enemmän yksityiskohtia. Armeliaan patinan läpi toistuu siis mukavan detaljikas miljöö.

Ääni

Puhtaan ongelmaton ääniraita toistaa musiikin läsnäolevasti, dialogin lähtökohdilleen uskollisesti ja säikyttelyn säpsäkästi. Anti on iälleen uskollista, mutta taidokkaasti nykypäivään puunattuna.

Ekstrat

4K-levy on ekstraton, joten lisukkeet löytyvät boksin HD-levyltä. Täällä kyytipojaksi on tarjolla kaksiosainen dokumentti räyhähengistä, elokuvan making of ja traileri. (IJ)
20/10/2022

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy