Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Full Metal Jacket

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1987Kesto: 116 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 94947EAN: 7321944828417

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Elokuva

Full Me­tal Jac­ket toi kau­pun­ki­so­dan Viet­nam-­ku­vas­toon.

Full Me­tal Jac­ket toi kau­pun­ki­so­dan Viet­nam-ku­vas­toon. Se oli sinänsä Kub­ric­kin vä­litöitä, jos sel­lai­sia pitää va­li­ta. Elo­ku­va al­kaa vä­hintään­kin hy­vin, kun poi­kien hius­peh­kot tip­pu­vat par­tu­rin lat­tial­le ja kou­lut­ta­ja (Lee Er­mey) aloit­taa le­gen­daa­ri­sen vaah­toa­mi­sen­sa.
Kub­rick kiin­nit­ti huo­mio­ta juu­ri kou­lut­ta­jan käyttämään sa­nai­luun Gus­tav Has­for­din al­ku­peräis­ro­maa­nis­sa. Elo­ku­van ni­mi tar­koit­taa teräs­vaip­pais­ta luo­tia, ja so­vel­tuu sel­lai­se­naan so­taa käyvän nuo­ren­mie­hen me­ta­fo­rak­si. So­taa ei kestä kas­vat­ta­mat­ta kuor­ta ympä­ril­leen. Joil­la­kin se kuo­ri pok­sah­taa jo ka­sar­mil­la, toi­sil­la rin­ta­mal­la ja suu­rim­mal­la osal­la vas­ta ko­tiin pääs­tyä.

Kuva, ääni & ekstrat

Kubrick kuvasi yleensä täydellä portilla, mistä sitten rajasi laajakangasversiot teatterilevitykseen. Videolle hän kuitenkin halusi käyttää alkuperäistä kuvaussuhdetta. Tämä on johtanut aika erikoisiin ratkaisuihin varsinkin ohjaajan kuoltua. DVD tarjosi aikoinaan laadukkaan kokokuvan, mutta ainakin tämä BD-versio sisältää rajatun version, joka on kaiken lisäksi paljon DVD:tä rakeisempi. DVD jopa erottelee tarkemmin. Esimerkistä käy ajassa 0.45.44 oranssi fasadi. Ääniraita kuulostaa aika ponnettomalta. Ekstroissa traileri. (PS)
13/10/2008
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy