Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Unelmien naapuri

The Girl Next Door 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2004Kesto: minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 110714EAN: 6438044037661

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Va­paa­mie­li­sessä Poh­jo­las­sa on nuo­ril­la ol­lut hel­pom­paa jo vuo­si­kym­me­niä siinä missä ame­rik­ka­lais­nuo­ri­so on jou­tu­nut ot­ta­maan sek­suaa­li­va­lis­tuk­sen­sa 1950-­lu­vun ope­tus­fil­meistä tai nuh­rui­sis­ta por­noe­lo­ku­vis­ta.

Va­paa­mie­li­sessä Poh­jo­las­sa on nuo­ril­la ol­lut hel­pom­paa jo vuo­si­kym­me­niä siinä missä ame­rik­ka­lais­nuo­ri­so on jou­tu­nut ot­ta­maan sek­suaa­li­va­lis­tuk­sen­sa 1950-lu­vun ope­tus­fil­meistä tai nuh­rui­sis­ta por­noe­lo­ku­vis­ta. Ka­to­li­ses­sa Eu­roo­pas­sa taas isot­vel­jet ja jo­pa isät veivät po­jat bor­del­liin. Mut­ta Jen­keissä sek­suaa­li­suus on ol­lut suu­ri tun­te­ma­ton.
E­root­tis­vi­rit­tei­nen nyn­ny­nuo­ri­so-la­ji­tyyp­pi al­koi Tom Crui­sen täh­dittämällä Ris­ky Bu­si­ness-e­lo­ku­val­la ja is­ki val­ta­vir­taan vii­meistään Ame­ri­can Pie –­sar­jal­la.
Näitä on siis niin kut­su­tus­ti näh­ty. Odo­tuk­set eivät si­ten ole kor­keal­la Unel­mien naa­pu­ria kat­soes­sa, kun en­ti­nen por­notäh­ti muut­taa lah­jak­kaan high sc­hool –­lu­pauk­sen naa­pu­riin.
Sym­paat­ti­set hen­kilöt ja mu­ka­vas­ti ra­ken­net­tu juo­ni kui­ten­kin aut­ta­vat. La­ji­tyyp­pinsä edus­ta­jis­ta Unel­mien naa­pu­ri pys­tyy kaik­kein sel­vim­min au­kai­se­maan por­non tyhjänpäiväi­syy­den oi­kei­den tun­tei­den rin­nal­la. Ba­naa­lia ehkä, mut­ta sil­ti niin tot­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Keskitason kuva ja ääni. Soundtrack luo tuokiokuvia hyvin valitulla musiikilla (The Who, James Gang, Marvin Gaye) . Ekstroissa ohjaajan kommentiraita, päänäyttelijöiden kaksi kohtauskohtaista kommenttiraitaa, 18 min. dokumentit, 3 min. epäonnistuneita otoksia, 11 min. poistettuja ja vaihtoehtoisia kohtauksia, 10 min. 1950-luvun seksivalistusfilmi sekä traileri. Takakansi vähentää elokuvan kestosta 10 minuuttia. Tämä johtunee teatteriversion ja sensuroimattoman laitoksen erosta. Tämä on jälkimmäinen, mikä tarkoittaa muutamaa nänninipukkaa. (PS)
05/04/2014

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy