Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Triangle of Sadness

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2022Kesto: 147 minuuttia
Julkaisija: SF StudiosKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018025127

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (SF Studios) ellei toisin mainita.

Elokuva

O­min­ta­kei­nen elo­ku­va heittäy­tyy int­ros­pek­tion kaut­ta kai­ken pin­ta­lii­don, ra­ha­rik­kau­den ja so­me-­vai­kut­ta­mi­sen hat­ta­ran ha­pet­ta­mi­seen.

O­min­ta­kei­nen elo­ku­va heittäy­tyy int­ros­pek­tion kaut­ta kai­ken pin­ta­lii­don, ra­ha­rik­kau­den ja so­me-vai­kut­ta­mi­sen hat­ta­ran ha­pet­ta­mi­seen. Val­loit­ta­van vas­ta­kar­vai­ses­ti ja my­kistävällä po­ke­ril­la kaik­keen jär­jettö­myy­teen suh­tau­tu­va elo­ku­va on niin val­mis ot­ta­maan vas­taan kai­ken elämässä, että ri­vien vä­listä ei voi ol­la löy­tymättä jo­kin pa­la siitä ai­doim­mas­ta elämästä.
Ta­pah­tu­mien kes­ki­pis­teessä on mal­li­pa­ris­kun­ta, jol­le sat­tuu ja ta­pah­tuu. Muo­ti­maail­man ont­to pat­sas­te­lu on tässä help­po maa­li, mut­ta vas­ta al­ku­soit­toa sitä seu­raa­val­le neu­ro­ni­ty­ki­tyk­sel­le. Kaik­ki hui­pen­tuu niin kir­peään Sel­viy­tyjät-kom­men­taa­riin, että ta­ri­nan kaik­kien mer­ki­tys­ten et­si­mi­sen kans­sa on aut­ta­mat­ta he­li­semässä. Kan­si­ku­vas­sa­kin näh­dyt ok­sen­nus­bi­leet ovat tämän rävä­kin, mut­ta ei to­del­la­kaan ai­noa repäi­sy. Omal­la ta­val­laan elo­ku­van sa­no­man hui­pen­tu­ma tun­tuu ole­van Goog­len avus­tuk­sel­la käytävä mie­te­lau­sei­den kak­sin­tais­te­lu, jo­ka on ää­rimmäi­nen il­men­tymä eso­tee­ri­sen kii­vaas­ta väit­te­lystä, missä muo­to kor­vaa päätä­pah­kaa kai­ken subs­tans­sin.
Can­ne­sis­sa Pal­me d'Or -pal­kit­tu elo­ku­va on vir­kistävä, täy­teen la­dat­tu ja po­ke­ril­la kyl­ki­lui­ta ru­sen­ta­va ta­paus. Hur­jal­la tah­dil­la to­dis­tu­sai­neis­ton­sa esit­te­levä mus­ta ko­me­dia on aja­tuk­sia herättävä ja niitä ar­mot­ta eu­ta­ni­soi­va ko­ke­mus, jon­ka jäl­keen voi ku­vi­tel­la oi­val­ta­neen­sa taas jo­ta­kin elämästä. Se mikä tämä jo­kin oli ei ole tur­han al­le­vii­vat­tu, mut­ta ko­ke­mus on epäi­lemättä syö­py­nyt neu­ro­ver­kol­le.

Kuva

Muotisuunnittelijan silmällä sommiteltu kuva on pirskahteleva kokoelma vivahteikkaita miljöitä betonihallista raharikkaaseen luksukseen ja autioon saareen. Päälle pärskityn maalin kemialliset huurut voi miltei haistaa ja silmillä pörräävästä kärpäsestä melkein ärsyyntyä, eikä lentävän laatan alle halua jäädä. Jälki on vakaata ja formaatin puitteissa terävää, mutta vaikutelma on ennemminkin komean filmimäinen kuin ehdottoman erotteleva. Varjot puhuvat lempeästi ja osa yksityiskohdista jää mustemaisen verhotuiksi. Väritoisto on nätisti kohdillaan.

Ääni

Jimmy Choon verran lasnäolevasta jäävä ääniraita luo miljöönsä rosoisen mikitetysti. Vaikutelma on hivenen kolkko, mutta selkeä.

Ekstrat

Ekstraton. (IJ)
29/05/2023

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy