Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
HD-DVD

2001: Avaruusseikkailu

2001: A Space Odyssey 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: HD-DVD
 
Vuosi: 1968Kesto: 148 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.20*
Ääniraita: Dolby TrueHD
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 76829EAN: 7321944792060

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Elokuva

Oh­jaa­ja Stan­ley Kub­rick ja kir­jai­li­ja Art­hur C. Clar­ke te­kivät ker­ral­la selväk­si, mik­si ih­mi­nen ke­hit­tyi yli­ver­tai­sen ä­lyl­li­sek­si toi­sin kuin muut maa­pal­lon eliöt.

Oh­jaa­ja Stan­ley Kub­rick ja kir­jai­li­ja Art­hur C. Clar­ke te­kivät ker­ral­la selväk­si, mik­si ih­mi­nen ke­hit­tyi yli­ver­tai­sen ä­lyl­li­sek­si toi­sin kuin muut maa­pal­lon eliöt. Al­kuih­mi­sen ke­hi­tys al­koi, kun ul­koa­va­ruu­den vie­ras voi­ma herät­ti agg­res­sion mus­tan mo­no­lii­tin vä­li­tyk­sellä.
Hyvän tai­de­teok­sen ta­paan se herättää uu­sia aja­tuk­sia. Sen kym­me­nettä ker­taa elo­ku­vaa kat­soes­sa, tällä ker­taa HD:nä, herää ai­na­kin yk­si uu­si aja­tus: ih­mi­nen on kas­vis­syöjän psyy­kellä ja it­se­tun­nol­la va­rus­tet­tu eläin, jo­ka siir­tyi luon­no­noik­ku­na li­han­syöjäk­si il­man roo­lin vaa­ti­maa ylväyttä.
Mo­no­liit­tia tar­vi­taan myös ava­ruu­sa­jal­la uu­den ke­hi­ty­sas­ke­leen saa­vut­ta­mi­sek­si. Sci­fin ykkösk­las­sik­ko ei lo­pul­ta ole niin mys­ti­nen kuin on väi­tet­ty.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva näytti jo DVD:nä erinomaiselta. HD on taas BD:n tapaan suorastaan häkellyttävän tarkka, ylimaallisen näyttävä. Ratkaisevan eron huomaa yksityiskohdista, avaruusalusten pinnoista ja ihmisten kasvonpiirteistö. Ainoastaan kaikkein vaativimmissa kohdissa kuten avaruusalusten sisustuspinnoissa, voi havaita hienon hienoa aliasing-eloa. Musiikki soi upeasti, eikä aiempien versioiden tökeröistä surround-sijoitteluista ole tietoakaan. Ekstroissa näyttelijäiden Keir Dullean ja Gary Lockwoodin kommenttiraita, 43+21+22+23+21+9+3+77 min. dokumentit ja traileri. Mukana on muun muassa ohjaajan yli tunnin radiohaastattelu. (PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy