Uusimmat arvostelut

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Planet of the Apes TrilogyPlanet of the Apes Trilogy
Ohjaus Rupert Wyatt ja Matt Reeves
Pääosissa mm. Andy Serkis, James Franco ja Woody Harrelson

Onnistuneita uudelleenlämmittelyjä löytyy elokuvan saralla huomattavasti vähemmän kuin epäonnistuneita. Apinoiden planeetta –trilogia kuuluu näihin ensiksi mainittuihin.

Apinoiden planeetan synty (2011) vastasi jo vuoden 1968 jättimenestyksestä asti askarruttaneiseen kysymyksiin miksi ja miten. Apinoiden planeetan vallankumous (2014) vältteli tehokkaasti mustavalkoisia asetelmia. Sota apinoiden planeetasta (2017) tyytyi aavistuksen kliseiseen keskitysleirikuvaukseen ja toisaalta sujuvaan seikkailuun. Kokonaisuus jätti kuitenkin hyvän jälkimaun, sillä Ilmestyskirja.Nyt –henkinen, eksistentialistinen brandoilu maustoi viimeistäkin osaa sopivasti.

Lisätty torstaina klo 08:00Lue koko arvostelu
4K UHD arvostelu kansi
Spider-Man: HomecomingSpider-Man: Homecoming
Ohjaus Jon Watts
Pääosissa mm. Tom Holland, Michael Keaton, Jon Favreau, Robert Downey Jr ja Marisa Tomei

Kolmas Hämiksen rebuutti istuttaa Peter Parkerin epävarmaksi, mutta nälkäiseksi teinipojaksi, joka haluaa löytää paikkansa Kostajien jengissä. Nyt vastassa on uusi siivekäs pahis: Korppikotkamies (Michael Keaton taas ”birdmäninä”).

Hauska, vauhdikas ja virkeä seikkailukomedia tuntuu aiempien episodien jälkeen rinnakkaisesta todellisuudesta napatulta ja maistuu paikoin hitusen eilisen tähteiden lämmitelmältä. Kokonaisuus kuitenkin vetoaa popcornin kyytipoikana siinä missä keskimääräinen supersankaripätkä - tai oikeastaan paremminkin. Lopulta kyseessä on symppis teiniseikkailu, joka viihdyttää eri tempauksin kuin aiemmat fatalistisemmat episodit, mutta toimii...

Lisätty keskiviikkona klo 08:00Lue koko arvostelu
4K UHD arvostelu kansi
Westworld - 1. kausiWestworld Season One: The Maze
Ohjaus Jonathan Nolan ja Lisa Joy
Pääosissa mm. Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright, Thandie Newton, Jimmi Simpson ja James Marsden

Michael Crichtonin (mm. Jurassic Park) tarinaan pohjautuva HBO-sarja herättää henkiin robottien miehittämän villin lännen huvipuiston, jonne rikkaat tulevat toteuttamaan itseään ilman tosimaailman sääntöjä ja seuraamuksia. Tieteisjännäriä ja länkkäriä maukkaasti yhdistävä sarja luotaa poikkeuksellisen tyhjentävästi ihmisyyden olemusta, eikä päästä sen enempää katsetta kuin hoksottimiakaan vapaalle ennen viimeisiä lopputekstejä. Jos silloinkaan.

Crichtonin samannimiseen esikoisohjaukseen (1973) perustuva sarja on huikea tapaus, jonka luoma mielikuvituksekas miljöö ja karmaisevat tapahtumat kisaavat katsojan huomiosta kilvan fantastisen ajatusleikin kanssa...

Lisätty tiistaina klo 08:00Lue koko arvostelu
Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Legends of Tomorrow - 2. kausiDC's Legends of Tomorrow - Season 2
Ohjaus Greg Berlanti, Marc Guggenheim, Andrew Kreisberg ja
Pääosissa mm. Victor Garber, Brandon Routh, Arthur Darvill, Caity Lotz ja Franz Drameh

Samannimiseen DC:n sarjakuvaan pohjautuva seikkailusarja yrittää ratkoa aikamatkailuun liittyviä solmuja. Tyylipuhdas supersankarisarja iskee samaa ehtymätöntä suonta, joka on tuottanut pitkän listan kepeän säntäileviä seikkailusarjoja.

Vauhdikkaasti käynnistyvä sarjan toinen kausi esittelee taustat alle minuutissa ja säntää päätä pahkaa seikkailuun, johon ovat sotkeutuneet yhtälailla 1700-luvun Ranskan kuninkaaliset, 1940-luvun natsit ja Albert Einstein. Soppa on kepeää ajatuksenjuoksua, mutta televisiomaiset puitteet ja näyttelijäsuoritukset ovat kohdillaan.

Kaikki 17 osaa kolmella levyllä.

Lisätty maanantaina klo 08:00Lue koko arvostelu

Ilmoitus

Palvelun tarjoavat

Heinäpään Viestintä Oy on gastronomiaan ja populaarikulttuuriin keskittyvä kustantaja, joka vastaa muun muassa Viinioppaasta ja DVD-oppaasta.
MetaVisual Oy on yritys- ja yliopistomaailmojen rajapinnassa syntynyt innovatiivinen ja aidosti asiakaskeskeinen ohjelmistoyritys.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään